Basiscursus Vedic Art

Vedic Art

"Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen,het is een methode die je helpt te herinneren hoe je schildert".

💓V-A. is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Callmann.
Hij creëerde een methode waarin hij de academische schilderkunst combineerde met de Vedische filosofie.de oude leer van de vedas maakt duidelijk dat alle kennis die we nodig hebben om te creëren reeds in ons aanwezig is,het zit in onze natuur.

Doorheen 17 principes ga je op weg om deze verborgen kennis te herinneren en de natuurlijke wetten die in ons aanwezig zijn te activeren.VEDIC ART is er voor iedereen,of je  een opleiding gevolgd hebt,of geen ervaring hebt met schilderen is van geen belang.Het gaat om het creëren in alle vrijheid met veel zin om te schilderen.

Terwijl je schildert ontwaken gevoelens,laag na laag kom je meer en meer thuis bij jezelf en tegelijk zal je het hele proces van creatie ervaren.Op dat moment smelten kunst en het leven samen.Het opent de deur om bij de kennis en wijsheid te komen die al in jou aanwezig is.
Elke schilderdag doorlopen we een aantal principes,na een korte uitleg krijg je een concrete schilderopdracht waar je zelfstandig mee aan de slag kan.Op deze manier kom je spontaan in contact met de 3 niveau's in Vedic-Art:de schildertechnische kennis,je persoonlijke creativiteit en spiritueel bewustzijn.